2015-09-28

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu

Deney hayvanları üzerinde yapılacak tüm eğitim ve araştırma amaçlı uygulamalarla ilgili “Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK)” başvurularında araştırıcılar için “Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası” zorunludur. Bilimsel çalışmalara katkı sağlamak amacıyla üniversitemiz bünyesinde 23 Kasım – 02 Aralık tarihleri arasında “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu” açılması planlanmıştır. Kurs müfredatı ve eğitim programı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 12.12.2007 tarih ve 2007/11 sayılı “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi” esas alınarak Namık Kemal Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından düzenlenecektir.

Katılımcı Profili

Deney Hayvanı Kullanıcısı: Deney hayvanı kullanarak her türlü eğitim, araştırma, uygulama ve test yapmak isteyen veya bu programların yapılmasında deney hayvanlarına dokunarak ve gözlemleyerek katkıda bulunan öğrenciler, araştırmacılar, akademik, sağlık, teknik ve idari personeli tarif eder. Sertifika kurs katılımcısı 3 kategoride tanımlanır:

A1 Kategorisi: Hayvan bakıcıları içindir. Eğitim düzeyi: İlkokul ve üzeri

A2 Kategorisi: Sağlık ve hayvancılıkla ilgili meslek lisesi yüksekokul mezunları

B Kategorisi: Araştırıcılar İçindir. Eğitim düzeyi: 4 yıllık ve üzeri eğitim veren fakülte ve yüksekokul mezunları.

Başvuru önceliğinde başvuru tarihi dikkate alınacaktır.

Kursun Toplam Süresi

On gün: 80 saat

Kurs Başlama Tarihi

23/11/2015

Kurs Bitiş Tarihi

02/12/2015

Başvuru Koşulları ve gerekli belgeler

Diplomanın Onaylı Fotokopisi

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Başvuru dilekçesi

(http://euniversite.nku.edu.tr/formgoster.php?formno=21&kod=1443437328278)

Kurs Kayıt Ücret Dekontu (Kurs Kayıt Ücreti NKÜ Sürekli Eğitim Merkezi Ziraat Bankası Tekirdağ Şubesi TR560001000106492903365008 IBAN nolu hesaba yatırılması gerekmektedir.)

Kurs Grubu

1 grup, en az 20 en fazla 30 kişiyle sınırlıdır.

Kurs Yeri

Teorik Dersler–Derslikler, Uygulama dersleri-NKÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kurs Ücreti

A1 Kategorisi: 350 TL, A2 Kategorisi: 350 TL, B Kategorisi için: Araş. Gör.:400 TL, Öğretim Üyeleri : 400 TL, Üniversitemiz harici başvurular için 450 TL’dir.

Devam Durumu

Kurstan başarılı olunabilmesi için derslere %80 devam mecburiyeti vardır.

Devam sağlamayanlar kurs sonu bitirme sınavına alınmayacaktır.

Sınav

Kurs bitimini takip eden hafta içerisinde bitirme sınavı yapılacaktır.

Kurstan başarılı olunabilmesi için, kurs sonu bitirme sınavında100 üzerinden en az 70 puan alınması zorunludur. Kurs sonu bitirme sınavında başarısız olan adaylar telafi sınavına alınacaklardır. Bu sınavı da başaramayanlara “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası” verilmeyecektir. Kurs sonu sınavında başarılı olan katılımcılara  “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası” verilecektir.

İletişim:   e-posta: hadyek@nku.edu.tr  Tel :282 2501700/1701

Adres : NKÜ Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Sekreterliği, Rektörlük Binası, 6. Kat

Akademik Sekreterya: Yrd.Doç.Dr.Dilek MUZ (282 2504712)

Afiş için tıklayınız.